Епископ крушевачки г. Давид: Духовни портрет Патријарха Павла, као духовног пастира и оца, израња из самих његових поука (ВИДЕО)

Обележавање Светог краља Владислава, почело је вече уочи празника, празничним бденијем и предавањем Епископа крушевачког г. Давида на тему „Пастирски лик и дело Патријарха Павла“ у Дому културе.

515
0
SHARE
Предавању, посвећеном лику и делу Патријарха Павла, присуствовали су Епископ милешевски г. Атанасије и бихаћко-петровачки Сергије. Владика Давид је истакао да је Патријарх српски Павле сав свој живот, своју епископску и патријарашку службу утемељио на Светом Писму, светоотачком предању и искуству Цркве Христове. Он је публици пренео и објаснио изабране поуке Патријарха Павла.
Публика је имала прилику да, након предавања, поставља питања, од којих се већина односила на детаље из живота Патријарха Павла, чији су савременици, сарадници и следбеници били епископи Давид и Атанасије.
Они су, препричавајући животне догађаје и анегдоте, обогатили вече и предавање, које је потрајало готово два и по сата.
Поред свештенства и монаштва, предавању су присуствовали представници Војске Србије и велики број грађана и грађанки, а појањем и песмом оплеменили су га богослови Призренске богословије „Кирило и Методије“.
Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY