Епископ милешевски г. Атанасије: Сагледајмо све аспекте Христове победе и угледајмо се на њега (ВИДЕО)

Господ нам је својим примером показао докле може ићи љубав, жртвујући себе уместо нас, пострадавши за нас на Голготи, каже Епископ милешевски г. Атанасије, пред најважније дане Страдалне седмице, и позива све да у најважнијим данима Великог поста сагледају све аспекте победе Господа Исуса Христа и угледају се на њега.

391
0
SHARE

Господ Христос је узео грехе људске и себе принео као жртвено јагње да би нама било опроштено и да би поново успоставио заједницу између нас и Оца нашег небеског, од кога се људски род био окренуо. Господ је извојевао победу на свим пољима људског живота и ових дана, пред Васкрс, што више треба да сагледамо аспекте његове победе, рекао је Епископ милешевски г. Атанасије уочи најважнијих дана Страдалне седмице.

Епископ милешевски г. Атанасије ће на Велики четвртак у храму Светог Василија Острошког у Пријепољу, са почетком у 8 сати, служити Свету Архијерејску литургију, а у 16 и 30 у манастиру Милешеви Вечерње са читањем 12 јеванђеља.

На Велики Петак владика ће служити Вечерње богослужење са изношењем плаштанице у манастиру Милешеви у 16 часова, а на Велику Суботу у манастиру Светог Николаја у Прибојској Бањи, у 9 сати, Свету Архијерејску литургију.

На Васкрс владика ће у манастиру Милешеви служити Свету архијерејску литургију у 8 сати и 30 минута, док ће у 16 часова у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју служити Вечерње након чега следи свечана литија градским улицама. Епископ Атанасије ће на Васкршњи понедељак у манастиру Свете Тројице у Пљевљима у 9 сати служити Свету архијерејску литургију, а наредног дана, на Васкршњи уторак, у исто време у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY