„ЕС Комерц“ шири мрежу коопераната. Акценат на производњи поврћа (ВИДЕО)

Компанија „ЕС Комерц“ покренула је серију предавања у оквиру „Зимске школе пољопривреде“. Циљ је пољопривредним произвођачима приближити савремену производњу поврћа, са акцентом на поврће које се користи у припреми зимнице, а које ће пријепољска компанија откупљивати због даље прераде.

974
0
SHARE

Предавања су намењена пре свега кооперантима компаније „ЕС Комерц“ и онима који то желе да буду. Пољопривредни произвођачи ће бити упознати са модерним трендовима у производњи и заштити поврћа, пре свега паприке, корнишона, цвекле и купуса.

Јелена Прокић из „Синџенте“ каже како је најбоље да пољопривредници о производњи, у овом случају паприке, чују од некога ко у томе има велико практично искуство. Зато им је предавање одржао селекционер и произвођач паприке Милован Антовић из Пилатовића поред Пожеге, иначе машински инжењер по образовању.

Кенан Јусовић из ЕС Комерца каже да је замисао да се пољопривредници мотивишу да започну производњу поврћа за зимницу. Каже и да су већ ове године откупљивали производе од својих коопераната и да већина размишља да прошири засаде под поврћем.

Јусовић позива пољопривреднике да ступе у сарадњу са компанијом „ЕС Комерц“. Кооперантима ће бити обезбеђен расад сортимента који је потребан за прераду, и који ће се производити у расадницима „ЕС Комерца“. Компанија ће откупити договорене количине а, ако буде вишкова, произвођачи их могу слободно пласирати на тржиште. Серија предавања на различите теме, везане за производњу поврћа, наставиће се током зиме. Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY