Фестивал Слободна зона у Пријепољу од 25. до 28. априла

Фестивал Слободна зона у Пријепољу од 25. до 28. априла

781
0
SHARE

Филмски фестивал Слободна зона ни ове године неће заобићи Пријепоље, које је уврштено међу 40 градова у Србији у којима ће фестивал бити одржан. Наиме, у просторијама Канцеларије за младе од 25. априла до 28. априла, можете погледати четири од осам најбољих филмских остварења по избору публике и селектора фестивала са 12. издања Слободне Зоне одржаног током новембра у Београду, Новом Саду и Нишу.

У уторак, 25. априла са почетком у 21 сат биће приказан филм „Неруда“ Пабла Лараина у ком Гаел Гарсија Бернал игра улогу полицијског инспектора који прогони чувеног чилеанског песника Пабла Неруду.

Италијански документарац „Пожар на мору“ Ђанфранка Розија, биће приказан усреду такође са почетком у 21 сат. Филм је победник 66. филмског фестивала у Берлину и скида медијско-сензационалистичку маску са највеће трагедије у савременој историји и открива људску страну акуелног проблема миграната.

Нарочито добар пријем београдске публике на Слободној Зони имао је филм „Бескрајна поезија“, о младости култног филмског аутора Алехандра Ходоровског, који ће пријепоска публика имати прилику да погледа  у четвртак са почетком у 20 сати.

Наредног дана, у петак, такође са почетком у 20 сати на репертоару је филм „Ефекат воде“, романтична комедија о човеку који се прави да не уме да плива да би га спасила жена коју воли.
Турнеју Слободне Зоне подржали су Француски инстит у Београду и Дистрибутерска кућа Фиве старс. У Пријепољу фестивал организује Канцеларија за младе у сарадњи са Домом културе и уз подршку ТВ Форум.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY