Подршка младим пољопривредницима у Пријепољу од Фондације „Ана и Владе Дивац“

Подршка младим пољопривредницима у Пријепољу од Фондације „Ана и Владе Дивац“

Фондација "Ана и Владе Дивац" у сарадњи са општином Пријепоље, расписaла је конкурс за доделу бесповратних средстава у износу до 185.000,00 динара за развој пољопривредених делатности.

923
0
SHARE

У оквиру Пројекта „Дивац пољопривредни фондови у Пријепољу “ помоћ би требало да добије најмање 15 младих пољопривредника и пољопривредница. Подршка намењена младима укључује набавку стоке, материјала за рад, опреме за развој пољопривредних активности, грађевинског материјала за пољопривредне објекте… Конкурс је отворен до 25.маја 2018. године.

Осим услова да, за подршку Фондације „Ана и Владе Дивац“ могу конкурисати млади између 21 и 40 година који имају пребивалиште на територији општине Пријепоље, неопходно је и да имају регистровано пољопривредно газдинство, да су директно одговорни за припрему и реализацију посла, као и да су поднели правилно попуњену пријаву са пратећом документацијом. Услов је и да нису ову донацију добили у 2017.години.

Међу основним критеријумима за одабир су године старости, број чланова домаћинства, особе  без сталног запослења…Све информације о јавном позиву доступне су на сајту Фондације и у Одељењу за локални економски развој општине Пријепоље. У 2017. години подршку за развој пољопривреде у Пријепољу је добила 21 млада особа.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY