SHARE

Одлична игра „орлова са тромеђе“ у Краљеву. Убедљиво је савладан домаћи Карановац – 4:9 (0:5). Након високих, али заслужених 8:1, уследило је мало опуштање, па су Краљевчани у завршници утакмице умањили пораз. Утакмица је показала да „ПП 192“ показује завидан квалитет и да се, са озбиљним приступом и комплетним играчким кадром, могу очекивати одлични резултати.

Од самог почетка утакмице видела је фудбалска надмоћ играча „ПП 192“. Прилике пред голом домаћих ређале су се као на траци, а мрежу голмана Марка Милосављевића начео је Игор Пајевић у 3. минуту након одличне акције у којој су учествовали сви играчи „ПП 192“.

Наставили су гости у истом ритму, али нису били довољно концентрисани у завршници. Све до средине полувремена, када је Милан Лапчевић са два поготка (у 11. и 13. минуту) повисио на 3:0. Оба поготка лепа на свој начин. Један након центаршута Игора Думића, када је Лапчевић само елегантно лопту закачио теменом главе и лобовао истрчалог голмана домаћих, а други након још једне добре акције „ПП 192“.

Крајем првог полувремена „ПП 192“, са два поготка, Мирослава Цвијовића у 19. и капитена Владете Новковића у 20. минуту, одлази на високих 5:0, којим резултатом је окончано прво полувреме. Оба поготка после одличних акција гостујућих играча, посебно четврти поготак у којем су учествовали сви играчи „ПП 192“, који су на малом простору разменили 8-9 брзих пасова и где су у више наврата показали несебичност и стрпљиво стварали све бољу и бољу прилику за погодак – и на крају је реализовали.

И у другом полувремену наставила се добра игра гостију и већ у 21. минуту на 6:0 повисио је Лапчевић. Иако резултат то није показивао, и играчи Карановца су играли добро, мада нису успевали да парирају изузетно разиграним „орловима са тромеђе“. Остаће нпр. запамћено да су Краљевчани крајем првог полувремена у једном нападу чак три пута погодили пречку и, овога пута одличног, голмана „ПП 192“ Драгољуба Минића, популарног „Нојера“.

У 22. минуту домаћи постижу први погодак ударцем Саше Павловића. Додуше, лопту је у гол скренуо играч гостију Игор Пајевић. Ипак, гости настављају да „мељу“ и са два поготка Мирослава Цвијовића (у 25. и 33. минуту), стижу до високих 8:1. Оба поготка Цвијовић је постигао после одличних продора по левој страни након чега је прецизно погађао уз другу стативу голмана Милосављевића, једном близу „рашљи“, а једном „по земљи“.

Уследило је неколико минута опуштеније игре „ПП 192“ и игре у којој се са обе стране мање пажње посвећивало одбрани, са бројним контрама и полуконтрама, где су своје прилике знатно боље користили играчи „Карановца“ и са три брза поготка: капитена Ђорђа Живановића у 36, Стефана Игњатовића у 38. и Јована Здравковића у 39. смањују резултат на ипак „пристојних“ 4:8. У тим тренуцима домаћи су показали да итекако знају да играју добар футсал, али да је ово ипак било вече у знаку гостију из Пријепоља.

Ипак, тачку на ову утакмицу ставио је четвороструки стрелац „ПП 192“ Милан Лапчевић који је „ухватио“ један дубински пас, а онда врхом патике само „боцнуо“ лопту и лобовао голмана домаћих. Још један леп погодак за коначних „Карановац“ – „ПП 192“ 4:9.

Мора се нагластити да је утакмица протекла у изузетно фер-плеј игри обе екипе и да је за 40 минута направљен само један једини фаул.

Кретање резултата:
0:1 – Игор Пајевић (3′)
0:2 – Милан Лапчевић (11′)
0:3 – Милан Лапчевић (13′)
0:4 – Мирослав Цвијовић (19′)
0:5 – Владета Новковић (20′)
0:6 – Милан Лапчевић (21′)
1:6 – Саша Павловић (22′)
1:7 – Мирослав Цвијовић (25′)
1:8 – Мирослав Цвијовић (33′)
2:8 – Ђорђе Живановић (36′)
3:8 – Стефан Игњатовић (38′)
4:8 – Јован Здравковић (39′)
4:9 – Милан Лапчевић (40′)

КМФ „Карановац“ је наступио у следећем саставу: Марко Милосављевић (1, г), Ђорђе Живановић (10, к), Саша Павловић (3), Владан Балтић (4), Милоћ Јаник (5), Јован Здравковић (6), Златоје Павловић (7), Бојан Радибратовић (8), Благоје Живковић (9), Стефан Игњатовић (11). Са клупе их је водио Љубиша Вујовић.

За „ПП 192“ су играли: Драгољуб Беко Минић (1, г), Владета Новковић (10, к), Мирослав Цвијовић (3), Немања Радаковић (4), Милан Лапчевић (7), Игор Гиле Думић (11), Богдан Цвијовић (12, г), Игор Пајевић (21) и Алдин Ђурђевић (53). Представник екипе: Виктор Ратковић.

Утакмицу је добро водио судијски пар из Краљева: Јован Филиповић и Стефан Лазовић. Делегат је био Никола Магделинић из Врњачке Бање.

У наредном, 7. колу РФЛЗ, у недељу 25. новембра, са почетком у 21час, у дербију „ПП 192“ дочекаће одличну екипу КМФ „Шљивићи“ из Ивањице.

Аутор: Виктор Ратковић

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY