На републичким такмичењима гимназијалке Таида Мехонић и Лена Чичић

На републичком такмичењу из математике Пријепољску гимназију је представљала ученица другог разреда Таида Мехонић, док такмичење на највишем националом нивоу тек предстоји Лени Чичић, ученици трећег разреда која се такмичи из биологије.

407
0
SHARE

Запажене успехе на такмичењима Таида Мехонић ниже још од основне школе. Ове године одлучила је да време посвети само математици, што јој је донело учешће на републичком такмичењу.

На окружном такмичењу сам освојила друго место. То такмичење је било у Пожеги 23. фебруара, а омогућило ми је да се пласирам на републичко такмичење. Оно је било 16. марта у Новом Саду, а ја сам за свој успех добила похвалу, Конкуренција је била велика, зато што долазе и ученици из математичких гимназија, који имају и по неколико предмета из ове области. Ја сам се и претходних година такмичила из математике, а то планирам и следеће две године, колико сам у гимназији. Мислим да је битно праћење редовне наставе јер управо на тим часовима прелазимо највећи део градива, а ту је и професор, кога увек могу да питам око неких недоумица, а може и да ми скрене пажњу на неке битне ствари – каже Таида Мехонић, ученица другог разреда Пријепољске гимназије.

Њен професор математике Владимир Ђурић каже да је Таида веома вредна ученица.

Припремали смо се на редовној настави, а имали смо и одређен број часова додатне наставе. Пратимо све савремене трендове у настави, користимо часописе и друге публикације Друштва математичара… Врло сам задовољан њеним успехом, ово је висок пласман. И прошле године смо имали једног ученика на републичком такмичењу. Надамо се да ћемо и у будуће наставити да нижемо успехе на такмичењима – истиче Ђурић. 

Припреме за републичко такмичење тек предстоје Лени Чичић, која је и прошле године постигла завидан успех на такмичењу из биологије.

Постигла сам на окружном такмичењу друго место, а сада се интензивно спремамо за републичко, на ком ће бити градиво из целог школског уџбеника за биологију. Ове године се припремам са професором Хајрудином Рамовићем. Искуство од претходних година ми је свакако драгоцено, а спремаћу се колико могу, у складу са осталим школским обавезама – каже Лена Чичић, ученица трећег разреда Пријепољске гимназије.

Републичко такмичење из биологије је заказано за 25. мај, тако да Лена Чичић и њен професор Хајрудин Рамовић сматрају да има довољно времена за припрему и очекују добре резултате.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY