Годишњица од смрти Драгомира Малешића – Књижевно вече уместо заборава

Годишњицу од смрти Драгомира Малешића, професора књижевности, новинара и песника, породица и пријатељи обележавају промоцијом прве књиге песама под називом „Неко ме у потаји бере“. Књижевно вече је заказано за петак 8 јуна у 19:30 сати у малој сали Дома културе.

842
0
SHARE

Ковчежић, у коме је крио своје умовање, своју сехару у којој је чувао богато и вриједно, духовно доживљавање свијета и свега што га је окруживало, отворио је и међу корице сместио саборац и песнички брат Слободан Вучинић.

-Кад друг и пријатељ оде из живота, изненадно и неочекивано, што би народ рекао – као да га неко украде – онда нама који остајемо остаје да се запитамо како се одупријети пролазности, како се одупријети прашини заборава, која се неумољиво спушта на све оно што је човјек за живота створио и оставио иза себе.

Послије сваког од нас који смо само путници на стази вјечите пролазности,остаје оно што смо створили и чиме смо задужили оне који су нас наследили да нас памте, или оно чиме смо условили да нас лако и брзо забораве.

Малешић је оставио стихове по  којима ће бити упамћен, записао је  Вучинић у предговору књиге „Неко ме у потаји бере“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY