SHARE

На место првог човека Факултета примењених уметности, на коме више од 20 година студенте учи техникама вајарства, Чпајак је изабран на предлог Већа факултета и уз велику подршку колега. Мандат ће му трајати три године уз могућност продужења још једног. Упоредо са функцијом декана Чпајак ће наставити да ради и као редовни професор на предмету „Примењено вајарство“. Како је рекао за Телевизију Форум ово је велико признање за њега, али истовремено велика обавеза и одговорност.

Горан Чпајак је рођен у Пријепољу 1963. године као најмлађи од шесторо деце, а уметност као позив изабрали су он и старији брат Ђорђе. Средњу уметничку школу завршио је у Сплиту, а вајарство је дипломирао на Факултету примењених уметности у Београду.

Као врло млад вајар побеђивао је на великим међународним конкурсима за скулптуре. Имао је више од четрдесет самосталних и групних изложби на пет континената и добијао значајне међународне награде . Његове скулптуре красе тргове и јавне просторе многих градова. Од 2008. године је уметнички директор Колоније „Милешева“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY