SHARE

Целокупне радове на уградњи лифтова у Општој болници Пријепоље, који су повезали Интерно и Хируршко одељење са приземљем, вредности око 80.000 евра финансирала је Компанија „МДГ“, а ово није прва донација Пријепољаца са канадском адресом Горана и Драгане Вараклић. Посао је започет крајем априла у присуству представника донатора и директора Здравственог центра Ужице др Милоша Божовића и тада је истакнуто колико је ова донација важна за решавање вишедеценијског проблема небезбедног транспорта пацијената, који се још увек преносе носилима. Грађевински радови су текли предвиђеном динамиком и према речима директора пријепољске болнице др Зорана Дробњака остало је још да комисија изда дозволу за коришћење лифтова.

 

Међутим, 16. јула у Здравствени центар Ужице стигло је решење општинске Грађевинске инспекције којим се наређује заустављање радова, рушење једног од лифтова и надограђеног ходника који спаја Интерно и Хируршко одељење.

Директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак каже да су радови протекли у најбољем реду и да нису угрожавали функционисање болнице. Наглашава да лифтови представљају опште добро које ће користити свим будућим пацијентима. Каже и да пројекат изградње надстрешнице на главном улазу у Болницу и Хитну службу, који је реализовао Дом здравља средствима локалне самоуправе није наишао на овакве проблеме.

Од особља пријепољске болнице смо незванично сазнали да је пријава Грађевинској инспекцији стигла из редова запослених. Председник УГС „Независност“ Опште болнице Пријепоље Раде Веруовић каже да су сви чланови синдиката одлучно против решења Грађевинске инспекције и да је у све умешана политика. Покренули су потписивање петиције којом се тражи оспоравање ове одлуке и сигурно неће дозволити да неко изврши рушење, каже Веруовић.

Др Зоран Дробњак каже да је забринут јер се на овај начин шаље лоша порука будућим донаторима. На решење Грађевинске инспекције ће бити уложена жалба, а неће се приступити уклањању лифта и ходника, јер се не руше ни други објекти са оваквим решењима па то неће бити случај ни са овим, који је од користи за све грађане општине Пријепоље, каже Дробњак.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY