Средњошколци с правом незадовољни градским превозом у општини Пријепоље

Joш од када је остала без свог локалног аутопревозника у путничком саобраћу, општина Пријепоље муку мучи са градским превозом. На својој кожи то су данас осетили средњошколци са Јабуке који су морали напустити возило у Коловрату и чекати следећи превоз, док се аутобус који превози ђаке из Ивања није ни појавио. Када је у питању повратак ђака из школе, данас се у 13 часова појавио само аутобус за Бродарево, док су ђаци који су чекали превоз за Ивање, Сељашницу и Виницку морали чекати још сат времена на аутобус у 14 часова или ићи таксијем, јер се њихов превоз, без образложења, није појавио.

2424
0
SHARE

Према речима родитеља, средњошколци који су се јутрос упутили у своје школе у Пријепољу, упркос чињеници да је температура била изузетно ниска, морали су у Коловрату напустити ђачки аутобус који превози ученике и ученице у школу „Михајло Баковић“ у Сељашници.

Диспечер Горан Гогић из предузећа „Јањушевић“ д.о.о, коме је поверен превоз путника у општини Пријепоље, каже да је ово урађено јер је возило имало квар услед изузетно ниских температура, и није се знало хоће ли успети да се од Сељашнице врати до Пријепоља.

Он истиче да је тај аутобус који са Јабуке креће у 6 и 20 ујутру резервисан само за 36 ђака Основне школе у Сељашници, а да средњошколци и средњошколке имају аутобус који полази тачно у 7 сати и у Пријепољу буде пре почетка часова. Гогић каже да је полазак тог аутобуса баш због ђака са 7 и 15 померен за 7 сати, а да ће од сутра кретати у 6 и 55, и апелује на све средњошколце и средњошколке да не иду специјализованим превозом за Сељашницу, стварајући тако непотребну гужву и губећи више од пола сата времена у вожњи, већ да користе аутобус градског превоза, којим без проблема на време могу стићи у школу.

Према речима ђака, јутрос су без превоза остали ученици и ученице који у средње школа путују из Ивања, а кашњења су постала уобичајена појава.

Када је у питању повратак ђака из школе, према званичном реду вожње који стоји на сајту општине Пријепоље, у 13 часова од стајалишта Бостани требало би да крену аутобуси за Сељашницу, Виницку, Ивање и Бродарево.

На време је стигао данас само аутобус за Бродарево, док се преостала три нису уопште ни појавила. Ђаци који су чекали ове аутобусе били су принуђени или да се организују и крену таксијем или да сачекају следећи полазак аутобуса у 14 часова, уз наду да ће се њихов превоз овога пута заиста и појавити.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY