Васкршња честитка Епископа милешевског г. Атанасије (ВИДЕО)

Васкршња честитка Епископа милешевског г. Атанасије (ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије честитао је верницима Васкрс и поручио да је Христово васкрсење отворило ново поглавље људске судбине и да они, који кроз овај живот путују са Христом, иду већ прокрченим путем - пртином коју је направи Господ.

391
0
SHARE

Након васкрсења Христовог лакше је ићи нашом људском путањом, са Христом Победитељем, који је успешно прошао наш пут, и поново је опет са нама. Он чини да будемо јачи од људских мана, да можемо надилазити себе, да можемо побеђивати своје недостатке, да можемо живети љубављу, добротом, правдом – поручује Епископ милешевски г. Атанасије, и додаје да много значи Христова победа, нарочито нама који смо поново на крсту.

Са Христом који нам је већ прокрчио пут, и који је са нама, ми ћемо лако поднети сва страдања, радујући се бесмртном, вечнотрајућем, непобедивом животу, што је апсурд за обичну, световну логику и схватање живота – каже Епископ.

Епископ милешевски богослужиће у суботу, на Благовести, у Манастиру Светог Николаја у Прибојској Бањи. На Васкрс, началствоваће Светом архијерејском литургијом у манастиру Милешева, у понедељак у Манастиру Светог Архангела Гаврила у Куманици, а у уторак у Храму Васкрсења Христовог у Прибоју. Литургије почињу у 9 сати. На Васкрс, након Вечерње у Храму Васкрсења Христовог у Прибоју, са почетком у 17 часова, одржаће се Свечана васкршња литија градским улицама.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY