Божићни поклони за 425 малишана из Пријепоља

Божићни поклони за 425 малишана из Пријепоља

425 малишана из Пријепоља добило је данас божићне поклоне које је за њих обезбедила Хуманитарна фондација „Стара Рашка“ из Канаде, у сарадњи са истоименом организацијом из Београда. Овом приликом уручена су и два апарата за физикалну терапију пријепољској Општој болници.

274
0
SHARE

Већ 11 годину за редом, деца из породица лошијег материјалног стања, деца са инвалидитетом и ромска деца добијају поклоне уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића. Поклоне, за децу из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице сваке године обезбеђују Драгана и Горан Вараклић, пријепољци који живе и раде у Канади, као и српска дијаспора из ове далеке земље.

Председник Управног одбора Хуманитарне организације „Стара Рашка“ Милован Ивановић каже да је ове године обезбеђено око пет милиона динара за децу у Рашкој области.

Поклонима се радују деца, али и родитељи.

Фотина Дивац каже да су и она и супруг незапослени и да им ова помоћ веома значи.

Зурипа Садиковић је веома захвална организацији „Стара Рашка“ која је обезбедила поклон за њеног унука и што се неко сетио ромске деце.

Божићни поклон за своје троје деце добила је и Ивана Ђоковић, која каже да „Стара Рашка“ већ годинама Божић чини радоснијим.

Поклон је добила и Мартина Вуковић, као и њена четири брата, који кажу да ће себи купити слаткише и играчке.

Осим 425 малишана, поклон је добила и Општа болница.

Извршна директорка ХО „Стара Рашка“ докторка Загорка Попадић каже да су овом приликом Општој болници у Пријепољу, Одељењу за физикалну медицину и рехабилитацију донирана два вредна апарата.

Божићне поклоне у износу од 5.000 динара, прво су добили малишани у Сјеници, а након Пријепоља, представници организације Стара Рашка“ поклоне ће поделити у Прибоју, а на Бадњи дан у Новој Вароши.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY