Хуманитарна организација „Стара Рашка“ поделила саднице пријепољским воћарима (ВИДЕО)

Хуманитарна организација "Стара Рашка" из Београда поделила је пријепољским воћарима саднице обезбеђене у сарадњи са локалном самоуправом. Подељено је око хиљаду садница шљиве, јабуке, крушке, трешње, вишње, леске и ораха.

871
0
SHARE

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ и ове године реализовала је поделу садница воћа за јесењу садњу. Пројекте овог типа реализују већ 15 година. До сада су у општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош, поделили преко 70 хиљада садница.

Председник Управног одбора Организације Војин Вучићевић каже да су пред себе поставили циљ да омасове воћарску производњу, а онда иницирају и помогну у изградњи прерађивачких капацитета, како би помогли воћарима да своје производе лакше пласирају на тржиште.

Ове године интересовање воћара је било велико, па је у Пријепољу и Прибоју било оних који су остали без садница. Колико ће садница бити подељено зависи од средстава којима учествују локалне самоуправе. За ову поделу садница општина Пријепоље је издвојила 140 хиљада динара. Вучићевић каже да су задовољни сарадњом са локалним самоуправама и да имају обећања да ће се наредних година за ове намене издвојити више средстава.

Председник Управног одбора Организације каже да се нада како ће воћари препознати напоре Хуманитарне организације „Стара Рашка“ и да ће јој узвратити подршку. То ће најбоље учинити ако се учлане у Организацију, а то ће им омогућити и предност приликом предстојећих акција.

Воћари су овом приликом сносили 40 одсто тржишне цене садница, које су сертификоване и набављене у расаднику Института МИНД у Љубићу поред Чачка. Организација је, због великог интересовања воћара, за Пријепоље издвојила додатних 75 хиљада динара, да би се изашло у сусрет што већем броју пријављених.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY