Излетиште Равне добило летњу позорницу

Излетиште Равне добило летњу позорницу

Прва фаза уређења излетишта Равни приводи се крају. Када сви радови буду завршени, ово излетиште располагаће летњом позорницом, дечијим игралиштем са мобилијаром, приступним стазама... Радови који су предвиђени за другу фазу, између осталог, подразумевају постављање печурки и изградњу мокрих чворова.

1623
0
SHARE

Некада место за одмор и рекреацију многих грађана и грађанки Пријепоља, добило је контуре уређеног простора. Посао уређења излетишта Равне, које се налази на само 700 метара од града, окружено боровом шумом и на 500 метара од видиковца Соколица, поверен је фирми “Јоновић градња“.

У првој фази предвиђених радова урађена је ограда у дужини од 300 метара, као и летња позорница. Ограђен је део за дечије игралиште где ће бити постављен мобилијар, дефинисане су све позиције стаза. Остало је да се уради тампон слој на стазама, као и улаз са рампом за особе са инвалидитетом, чиме ће им улаз у овај простор бити обезбеђен. Седам осам дана је остало да се све одради  – каже архитекткиња Самра Капур и додаје да је надзорни орган из Ужица долазио пре три дана и прихватио све изведене радове без замерке. 

Средства намењена за прву фазу износе 1.900.000 динара, а укупна вредност пројекта је близу пет милиона динара. Уређење излетишта на Равнама, реализује Туристичка организација Пријепоља, у оквиру пројекта „Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија“, Туристичке организације регије Западна Србија, а финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Планирано је да излетиште на Равнама буде потпуно уређено до маја 2020. године.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY