Изложба скулптура Горана Чпајака у Београду

Изложба скулптура Горана Чпајака у Београду

Горан Чпајак, вајар и професор на Факултету примењених уметности у Београду, био је лауреат прошлогодишње Јесење изложбе Удружења ликовних уметника Србије, и сходно излагачкој политици Удружења, у галерији УЛУС му се приређује изложба чије отварање је заказано за четвртак, 4. априла 2019, у 19 часова.

416
0
SHARE

Горан Чпајак је један од најистакнутијих савремених српских уметника са успешном међународном каријером. У галерији УЛУС београдска публика ће премијерно имати прилику да види његове најновије радове а једини изузетак је дело „Плетеница“ изложено на Јесењој изложби 2018. године, за које је овенчан наградом. Куриозитет изложбе је скулптура „Клупко“ која ће током изложбе бити позиционирана испред галерије.
Горан Чпајак је рођен у Пријепољу. Дипломирао на Факултету примењених уметности – одсек за скулптуру, 1988. године. Усавршавао се у Италији. Ради на Факултету примењених уметности у Београду, као редовни професор на одсеку Примењено вајарство. Директор је Уметничке колоније Милешева. Приредио је бројне самосталне изложбе у земљи и иностранству а пријепољској публици се представио 2005. године изложбом у Музеју.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY