SHARE

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у периоду од 11. до 17. фебруара на подручју Златиборског округа регистровано је 1.106 особа са симптомима сличним грипу. Тај број је за 65 мањи у односу на протеклу седмицу, када се Домовима здравља на територији Златиборског округа, са обољењима сличним грипу јавила 1.171 особа и  276 особа мање у односу на период од 28. јануара до 3. фебруара. У том периоду својим изабраним лекарима јавиле су се 1.382 особе, што је највише од почетка сезоне.

Такође, Заводу за јавно здравље Ужице пријављена су 24 пацијента са тешком акутном респираторном инфекцијом. Највећи број оболелих је у узрасној групи од 30 до 64 године.

На Инфективном одељењу Опште болнице у Ужицу хоспитализована су 62 пацијента који имају симптоме сличне грипу, што је за три пацијента мaње у односу на јучашњи дан, док је шест пацијената и даље смештно на Централну интензивну негу и животно су угрожени. И даље је на снази забрана посета пацијентима.

Као опште мере превенције респираторних инфекција, из Завода за јавно здравље Ужице, грађанима и грађанкама препоручују избегавање блиских контаката са оболелим особама, хигијену дисајних путева, јачање опште отпорности организма, редовно прање руку и често проветравање просторија и одржавање хигијене животног простора.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY