Како да порастемо здрави и снажни?

Како да порастемо здрави и снажни?

Како да порастемо здрави и снажни – назив је предавања које је одржано предшколцима ПУ „Миша Цвијовић“.

596
0
SHARE

Две групе најстарије деце из ПУ „Миша Цвијовић“, будући прваци и будући предшколци, присуствовали су интерактивном предавању, које је за циљ имало да их упозна са здравим начином исхране, здравим животним навикама, значају очувања срца, зуба, али и целог организма.

Шта је то битно да бисмо једног дана били снажни, здрави, борили се са свим бактеријама и вирусима који су око нас и кренули здрави у школу и даље у живот. Деца су била веома активна, разговарали смо, одушевили су ме када су рекли да сви воле броколи, надам се да је тако заиста. Направили смо нашу пирамиду исхране, договорили смо се да смањимо слаткише и обећали су да ће усвојити правила о којима смо причали, а ја ћу доћи да проверим – каже магистарка фармације Јасна Пашановић која је одржала предавање. 

Здравим начинима исхране и едукацији деце о важности правилне исхране, у предшколској установи „Миша Цвијовић“ се поклања велика пажња.

Овакве и сличне активности ми имамо у оквиру наших свакодневних тематских активности, али оно што је јако битно и што желим да нагласим јесте да смо имали иницијативу наших родитеља у данашњој активности. Ми смо јако отворени за иницијативе родитеља који у наше објекте уносе своје креативне идеје које су од великог значаја за децу – каже директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Ивана Крповић.

У организацији Фармацеутске коморе Србије и апотеке Лили предавање под називом Како да порастемо здрави и снажни, одржано је у предшколским установама и основним школама широм Србије.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY