Фонд Лице улице обезбедио посао за 10 жена из категорије теже запошљивих...

Фонд Лице улице обезбедио посао за 10 жена из категорије теже запошљивих (ВИДЕО)

Фонд Лице улице, који је најпознатији по свом истоименом уличном магазину, покренуо је крофандинг кампању како би се прикупила средства и запослило 10 жена. До краја кампање, остало је још два дана, а прикупљена су сва планирана средства.

549
0
SHARE

Од 2010. године Фонд Лице улице реализује програме директне подршке маргинализованим групама, са циљем њихове веће социјалне и економске укључености. За све то време, Фонд издаје улични магазин Лице улице, који се за сада дистрибуира у Београду и Новом Саду, кроз мрежу продаваца који спадају у групу оних који најтеже долазе до посла. Како 80 одсто продаваца чине мушкарци, Лице улице је покренуло кампању у којој за циљ има запошљавање 10 жена.

За 8 година издато је 48 бројева магазина, који излази једном у 40 дана. Почели су са 1.000 примерака да би сада сваки број штампали у 10.000 примерака, са циљем да магазин постане месечник, као и да се број магазина кроз претплату повећа за 150 одсто. Тренутно имају између 80 и 90 ангажованих продаваца.

Сваки продавац има своју локацију на којој свакодневно продаје магазин у одређеном временском периоду.

Десет жена са којима Лице улице већ сарађује, требало би да до краја године буде запослено,а више него извесно да ће тако и бити је што је три дана пре краја кампање прикупљено више од 500.000 динара, колико је било планирано.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY