Ко има право на повраћај ПДВ-а на беби опрему?

Пореска управа објавила је да се до 18. фебруара могу поднети захтеви за рефундацију ПДВ-а за купљену храну и опрему за бебе.

1142
0
SHARE

Повећан је износ ПДВ који се рефундира као и лимити који се односе на нето приход и укупну имовину родитеља односно старатеља.

Ступањем на снагу Закона о финансијској подршци породици са децом 1. јула 2018. године, званично је укинут повраћај ПДВ-а на купљену опрему за бебе. Међутим, повраћај ПДВ – а и даље важи за децу рођену пре ступања на снагу новог Закона и измена, односно за децу рођену пре 1. јула 2018. године. Право на рефундацију ПДВ-а може се остварити до износа од 78.825  динара за бебу старости до две године, и то у првој години старости до 45.000 динара, а у другој до 33.782 динара. Уколико је дете рођено после 1. јула 2018. године, породица ће добити 5000 динара једнократно. Повраћај ПДВ-а важи за следеће артикле: млеко за одојчад, кашице, креветац, колица, столица за храњење, аутоседиште и пелене. Захтев за рефундацију ПДВ-а тренутно се подноси за куповину у предходних годину дана надлежној организационој јединици Пореске управе.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY