Кога је снимала Марка Жвака у Пријепољу?

Аутори популарне видео форме Марка Жвака, Душан Чавић и Душан Шапоња снимају причу о Форуму жена Пријепоља. Дошли су јер, како кажу, у њиховом фокусу су људи који се боре за нормално и здраво друштво и раде у интересу и на корист целе заједнице, а Форум жена Пријепоља са своја два медија ТВ Форум и порталом Форуминфо је управо један од тих примера.

SHARE

Прва асоцијација на Пријепоље за ауторе Марке Жваке је ’93 година, учешће на Фестивалу аматерских позоришта и боравак у тада модерном хотелу Милешева. После 26 година, затичу другачије слике овог града у односу на оне са филма који никад нису развили, али су остале у сећању и затичу оне због којих су дошли.

Дошли смо да радимо причу о вама. У последње време по Србији обилазимо људе који су се сами организовали и који се боре за нормално и здраво друштво које би било подређено интересима заједнице и грађана, а не интересима интересних група и моћника, већ зато што сте борци за боље друштво – објашњава Душан Чавић, зашто ће једна од емисија Марка Жвака бити посвећена Форуму жена Пријепоља.

Марка Жвака је звучао као добар назив за кратку видео форму коју су покренули 2006. године, јер је паковање жвака продаваних на улици одувек вредело мање-више једну немачку марку као и да квалитетна жвака – прича заслужује бренд, односно марку. Марка Жвака се до 2011. године емитовала на ТВ Б92, од када стварају у својој продукцији Циклотрон. За себе кажу да су филмаџије, иако је један глумац, а други прехрамбени технолог.

Функционишемо као нека фри ленс продукциона заједница. Снимамо разне комерцијалне ствари за компаније које у  свету експанзије дигиталног маркетинга желе кратке форме које ми правимо из неког нашег угла и полаза који је искривљенији и има добру прођу код публике, прича Душан Шапоња, један од аутора Марке Жваке.

У њиховом фокусу су људи, појаве и друштвене вредности овог поднебља. Некада они траже тему, али све чешће тема „нађе“ њих.

Опширније у видео прилогу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY