SHARE

Пред препуном Великом салом Дома културе у Пријепољу седамдесет петоро деце која чине хор дечјег вртића „Еко бајка“ уз пратњу Градског тамбурашког оркестра Пљевља, приредили су богат музичко-забавни програм.

Ми покушавамо да код дјеце афирмишемо староградску музику, поред дјечјих пјесама, да науче одређене тадиционалне пјесме које су знаајне за наш крај. Пробе одржавамо два пута недјељно и дјеца су заинтересована, пјевуше староградске пјесме – истиче васпитачица Вања Сокић, координаторка хора „Еко бајка“.

Емир Прекић из Градског тамбурашког оркестра „Пљевља“ је покретач овог пројекта, а каже да га је инспирисала жеља да покаже деци у времену хиперпродукције различитих медијских садржаја који су то ванвременске квалитетне песме.

Пријепољски малишани су били одушевљени музиким извођењима својих вршњака из Пљеваља, а узбуђење због наступа нису крили ни гости.

Организатори су изузетно задовољни посећеношћу концерта, а уредница музичке делатности Адмира Мостарац истиче да Дом културе у Пријепољу посебну пажњу посвећује организовању садржаја намењених најмлађим.

Следећи наступ малишане из вртића „Еко бајка“ уз пратњу тамбурашког оркестра очекује већ за две недеље, у оквиру новембарских свечаности у Пљевљима.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY