Корак ка предузетништву – Опрема за фризерку Горицу Милетић

Корак ка предузетништву – Опрема за фризерку Горицу Милетић

Значај економског оснаживања жена битан је за укупан економски развој заједнице. Како би што више жена укључило у предузетништво Удружење Форум жена Пријепоља је организовало едукације и медијску промоцију за жене које су показале интересовање да крену у предузетничке воде. За шест жена обезбеђена је и подршка за набавку опреме потребне за покретање или усавршавање бизниса. Једна од њих је и Горица Милетић из Нове Вароши.

Двоумила се да ли да дође на семинар о женском предузетништву који је Удружење Форум жена Пријепоља организовало, на Златару, у новембру 2018. године. Циљ семинара да информише, едукује и оснажи жене да покрену свој бизнис, у Гоцином случају, показало се, у потпуности  је испуњен.

Горица Милетић, фризерка
Мени је много значило. Упознајеш неке нове људе, идеје, делатности… Као породична жена фокусираш се на посао и кућу, тако да је ово савршено за мене, као и за све жене које мисле да не могу да успеју. Могу, итекако! Само треба да се  нађу на том месту и да их неко упути, па и да се усавршавају у крајњем случају – каже Горица Милетић која истиче да свака особа увек може да успе и у неком другом послу.

Предлогом пројектних активности планирано је да, након два семинара, четири жене, чије бизнис идеје буду оцењене као најбоље, добију опрему за развој својих делатности. Уместо за четири, средства за набавку опреме су обезбеђена за шест жена.

Како сам добила шампоњеру, то ме је још више подстакло да се вратим послу. Сад је све много брже, ефикасније, модерније, што наш посао и захтева – да пратимо време. Ја сам у том послу 30 година, одлазила, враћала се, а онда сам дошла на идеју да се опет вратим  – прича Горица.

Набављена опрема за њу има непроцењиву вредност, а захвална је и због нових познанстава, размене искустава и идеја.

Хвала што постоји Форум жена, што постоји скупина жена која ће износити своја мишљења, размењивати идеје.

У оквиру пројекта „Медији у функцији подстицања женског предузетништва“, који Удружење Форум жена Пријепоља реализује уз подршку Агенције Уједињених нација за за родну равноправност и оснаживање жена, опрема је набављена за шест жена – три из Нове Вароши: Санелу Рвовић, Наду Лојаничић и Горицу Милетић и три из Пријепоља: Славојку Рељић, Мирелу Брбовић и Светлану Дивац.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци