Кошаркашица Наташа Бучевац: На терену дајем све од себе

Дати све од себе, из пораза извући поуке и бити увек тимски играч, идеје су којима се води кошаркашица Наташа Бучевац. У женски кошаркашки клуб „Милешевка“ дошла је из Нове Вароши пре три године. Клуб њеним доласком доживљава свој процват.

964
0
SHARE

Пуних 18 година Наташа Бучевац на кошаркашком терену ниже успехе. На утакамицама за своју екипу постиже и по 60 поена, што је био и један од разлога да 2018. године буде проглашена за најбољу спортискињу Пријепоља. Породица јој  је дала мотив да се бави спортом, прво каратеом а касније кошарком.

Најпре  сам почела да тренирам са дечацима, јер није постојао женски кошаркашки клуб. Онда се све више девојака почело бавити кошарком и долазити на тренинге дечака. Тиме смо и утицале да се формира женски кошаркашки клуб – прича Наташа о својим почецима.

Са екипом Партизана освојила је Национални куп и регионалну ВАБА лигу. Са истом екипом била је три пута првак Србије, а са екипом Радивоја Кораћа једном. Такође, била је првак Србије у екипи 3 на 3, а са истом екипом учествовала је и у репрезентацији Србије на европском првенству у Букурешту. Играла је и за екипу Војводине из Новог Сада.

Увек се трудим да када изађем на терен дам свој максимум. Подржавам увек и друге, својим искуством покушавам да им пренесем да кад од себе даш свој максимум, сутрадан можеш себе да погледаш у огледало и кажеш: “ОK, дала сам максимум, па иако сам изгубила, нисам могла боље”.

Тренерица кошаркашког клуба „Милешевка“, Нада Цмиљановић Жунић сматра да би Наташа требало да буде узор свима који желе да буду добри у ономе што раде.

У њој смо добили све што једна играчица и једна особа треба да има. Вероватно се старији љубитељи кошарке сећају Биље Мандић. Ех, Наташа је то, а можда  чак и мало више од ње. Она се не штеди ни у једном сегменту игре, ни у одбрани ни у нападу. Изгара и на клупи – каже тренерица ЖКК „Милешевка“ Нада Цмиљановић Жунић.

Дипломирала је на факултету за спорт у Београду и већ три године ради као наставница физичког васпитања.

И након свих нанизаних успеха, повратак у родни град била је њена највећа жеља.

Kад испуните неке своје највеће снове, заиграте у клубовима о којима сте сањали, заиграте за репрезентацију, постигнете кош у последњој секунди за победу, пропутујете много … некако онда схватите да је време да се вратите ономе за шта сте се школовали.

Кошаркашице клуба Милешевка, за који игра Наташа, прошле године су избориле виши ранг такмичења, али због недостатка средстава нису успеле да оду даље. Наташа се нада да ће ове године локална самоуправа имати више слуха за перспективне клубове и да ће млађим кошаркашицама бити лакше да досегну успехе до којих је она сама стизала.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY