Лична прича Наташе Крстић: из сигурног посла у предузетничке воде

Лична прича Наташе Крстић: из сигурног посла у предузетничке воде

Наташа Крстић, власница агенције за консултантске услуге из Београда, ушла је у предузетничке воде након дугогодишњег рада у банкарском сектору. Према њеним речима, иновативна идеја, добро информисање и логистичка подршка кључни су за покретање сопственог посла.

696
1
SHARE

Дугогодишњи рад у банкарству, Наташа Крстић, заменила је предузетничким водама. Да би се бавила оним што је занима и што воли, није била довољна диплома Економског факултета. Докторску дисертацију стекла је из области менаџмента, док је звање дипломиране стручњакиње за дигитални маркетинг стекла на британском Институту за директни и дигитални маркетинг.

Ја сам почела 1995. године да радим у банкарском сектору и после 17 година ја себе више нисам ту видела, зато што сам истрошила неку своју креативност и иновативност. Више нисам могла ни да допринесем фирми у којој сам радила и осећала сам огромно лично незадовољство. Опет кад тако дугу и озбиљну каријеру имате на руководећој позицији у једној од пет водећих банака у Србији, то се не напушта. Међутим, ја сам ипак донела одлуку, прво да се додатно образујем, а онда да комплетно променим занимање и то шта бих радила. Била сам сигурна да бих радила нешто што није толико утегнуто, што даје већу слободу, креативност и иновативност. Свој нови животни пут сам нашла, делом на Факултету за медије и комуникације, где предајем младим генерацијама то знање које сам годинама стицала у пракси, а делом у сопственој предузетничкој причи, која се негде и спонтано догодила – прича предузетница, професорка докторка Наташа Крстић. 

Познанства и партнерства са људима из разних области, које је стекла током дугогодишњег радног искуства, утицали су на њену одлуку да се осмели да отвори агенцију. Како каже, жао јој је што то није раније урадила, јер, иако ради више него у банци, тај посао је увек продуктиван.

Наташа Крстић
Кад сте предузетник брише се граница између викенда и радног дана. Али волим свој предузетнички радни дан јер могу да га обликујем како ми одговара. Могу да радим 12 сати, само три сата или да не радим уопште. Друга ствар која ми се јако допада јесте што можеш да бираш са ким ћеш да радиш, што кад радиш у фирми не можеш – објашњава Наташа уз напомену да то не значи да бираш, већ посао прилагођаваш свом сензибилитету.

Према њеним речима, три ствари су кључне за покретање сопственог посла.

Иновативна идеја, да не радим исто што 50 других ради, добро информисање – шта ме чека, где су кваке, сличне приче, претраживање по интернет форумима итд…И трећа ствар, прављење логичке подршке, имам свог адвоката, књиговођу, знам ко су ми потенцијални купци и у ком смеру треба да идем – закључује Наташа Крстић.

Oдлукa да напусти сигуран посао у банци није наишла на подршку родитеља у почетку. Сада, осим што је предузетница, Наташа је и професорка на Факултету за медије и комуникације, предавачица на бројним семинарима и тренинзима и свима је јасно да је донела праву одлуку.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY