Ложење бадњака у порти пријепољске цркве (ВИДЕО)

Ложење бадњака у порти пријепољске цркве (ВИДЕО)

Прослављање Божића започело је Бадњим даном, а бадњаци су освештани и ложени у скоро свим храмовима Српске православне цркве у пријепољској општини.

317
0
SHARE

Традиционално, најмасовнија освештања и ложења бадњака одржала су се у порти Саборног храма Светог Василија Острошког у центру Пријепоља и у порти манастира Милешеве. Ово су били први Бадњи дан и Божић који су прослављени са новим еписком милешевски Атанасијем, који је са свештенством Епархије милешевске, у присуству великог броја верника, на Бадњи дан, служио Вечерњу у градској цркви.

Након Вечерње освештани су и наложени Бадњаци а старешина Саборног храма Светог Василија Острошког протојереј Игор Ерић прочитао је Божићну честитку епископа Атанасија у којој се каже да Божић може и треба да буде догађај који ће значити одлучујући помак унапред и преображај на боље у нашим властитим животима. „То ћемо постићи ако прихватимо и испунимо поруку коју нам је дао новорођени Богомладенац, а то је: пре свега да прихватимо једни друге као своју браћу и сестре, да једни другима опростимо, да се измиримо и да са свима живимо у слози и љубави“ наводи се у честитки.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY