Магистрални пут кроз Велику Жупу под водом – Мештани огорчени због ћутања надлежних

Проблем који годинама испливава на површину у Великој Жупи скоро са сваком кишом је изливање воде на делу магистралног пута ка Подгорици, код Досковића хана. Стрпљење мештана овог дела насеља је при крају, јер годинама нико не покушава да реши овај проблем.

794
0
SHARE

Проблем са скупљањем воде на магистралном путу према Пордгорици почео је пре нешто више од десет година када су урађени тротоари, кажу нам окупљени мештани. Ништа није урађено како треба, а пропусти који би требало да омогуће да вода нађе свој ток – су зачепљени, па се вода  прелива у дворишта и подруме околних кућа.

И кад падне најмања киша, овде је исто овако. Вода се задржава и по три дана. Поплави вртове, темеље, нанесе смрад … врло незгодно – објашњава нам Бранко Несторовић.

Као разлог за застој у решавању овог проблема, мештани виде у пребацивањи одговорности надлежних органа. Обраћали су се и општинским и републичким надлежним службама, али безуспешно, јер проблем је временом све већи.

Досадашњи мирни апели мештана надлежнима да се позабаве овим проблемом могли би да прерасту и у нешто више.

Овде је угрожено 15 домаћинстава. Ако они ништа не предузму, ми ћемо их обавестити писменим путем да ћемо блокирати саобраћај ако се нешто не реши, нема нам друге. Ми угроженији бити не можемо – сматра Милоје Шљукић.

Када би имало интересовања, овај проблем би се могао решити за два дана, сматрају мештани, а то је да се направи канал којим би вода отицала у Лим.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY