Матија Љујић: Конкуренција у Белененсесу јака, што ме тера да будем још бољи (ВИДЕО)

Да Пријепоље има представника у некој од најјачих европских фудбалских лига побринуо се Матија Љујић, који скоро годину дана носи дрес португалског "Белененсеса". Након неколико година таворења на клупи српских суперлигаша Матија је успео да започне интернационалну каријеру и наступа за три клуба на два континента.

479
0
SHARE

Матија је прве фудбалске кораке направио у Полимљу након чега је тренирање наставио у фудбалској школи Партизана. Наступао је за „Партизан“ и „Телеоптик“, пола сезоне је провео у Лучанима, да би почетком 2015. постао члан београдског „Рада“, али никада није добио праву прилику. Оно што му нису дозвољавали да покаже у домаћем првенству он је показао у иностранству, захваљујући Андрији Калуђеровићу, са којим био саиграч у „Раду“, „Жалгирису“ и „Велингтону“.

Матија каже да је у „Жалгирису“ имао одличне услове за игру али да лига не прати квалитет клуба. Након литванске, одлази у аустралијску „А лигу“ где је наступао за „Велингтон Феникс“. Услови су били одлични, атмосфера и стадиони попут оних у најјачим европским лигама, али када му је стигала понуда из Поругалије није се размишљао ни једног тренутка, каже Матија, јер никад пре није играо у тако јакој лиги. У клубу је окружен одличним саиграчима и конкуренција за стартни тим је велика али га то додатно мотивише да тренира и напредује.

Португалија и Лисабон су прелепи, каже Матија, и задовољство је тамо живети, али када прича о плановима за будућност не може да не помене Нови Зеланд и Велингтон, у којем је боравио пола године. Жеља му је да игра у Европи у наредном периоду, али би се вратио у Аустралију или Нови Зеланд да тамо заврши каријеру.

„Белененсес“ је првенство завршио на деветом месту а велики број нерешених резултата и неколико прокоцканих утакмица коштали су екипу шансе да наступи у Европи. Ако се задржи овогодишњи састав и атмосфера у клубу наредне сезоне се може направити бољи резултат, каже пријепољски фудбалски интернационалац.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY