Меџлис Исламске заједнице Пријепоље осудио пребијање Емира Хамзића

Меџлис Исламске заједнице Пријепоље осудио пребијање Емира Хамзића

Меџлис Исламске заједнице Пријепоље осудио је пребијање капитена „Полимља“ Емира Хамзића и позвао у протесну шетњу у среду, 28. новембра.

522
0
SHARE

У саопштењу, које као председник Одбора Меџлиса потписује главни имам др. Надир еф. Дацић каже се: Поштовани вјерници, због све учесталијих напада на грађане Пријепоља и њихову имовину, који су ових дана кулминирали бруталним премлаћивањем на правди Бога нашег суграђанина Емира Хамзића, осјећамо потребу да вам се обратимо.

Ислам није ограничен само на појединца и његов однос према Богу, него садржи прописе којима се настоји постићи ред и благостање цијелог друштва и цијелога људског рода.

Према исламу, нико не може живјети изолиран од заједнице и остати имун на догађања у окружењу. Kур’ан ставља у дужност свим муслиманима да непрестано унапређују друштво, односно побољшавају и олакшавају услове живота и међуљудске односе путем кур’анске поруке „наређујте добро, а одвраћајте од зла“. Вјерници не смију избјегавати тај кур’ански императив.

Муслиман према начелима дини-ислама треба бити праведан, добар, благ и уљудан према свим људима без обзира на њихову вјерску или било коју другу припадност и треба стати у заштиту сваког недужног човјека када се удара на његов живот, иметак и част. Зато ми на овај начин дижемо глас против сваке врсте насиља које се чини над недужнима и не прихватамо да оно постаје наша свакодневица. Посљедњи случај немилосрдног физичког напада на младића и угледног спортисту Емира Хамзића, додатно нас је мотивисао да се позабавимо нагомиланим оваквим или сличним случајевима које најоштрије осуђујемо.  Породица нашег младог суграђанина који се бори за свој живот организира мирно окупљање И протесну шетњу у сриједу 28.11.2018.год у 13,30 сати испред Дома културе, са циљем дизања гласа против насиља и показивања да Пријепоље није град несигурности, насиља и бахатости већ град нормалних, добрих, поштених и мирољубивих људи. Позивамо вас да их у томе подржите.

Такође, позивамо све вјернике да се сада када смо сви дубоко замишљени, забринути и погођени обратимо Узвишеном Аллаху џ.ш. да подари мир, разум, љубав и слогу међу свим људима а посебно међу нашом омладином – наводи се у саопштењу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY