Мештани Џурова и Избичња: Невоља нас натерала да сами чистимо пут

Мештани села Џурово и Избичањ у Пријепољу организовали су се и сами обезбедили средства како би санирали део пута који води ка њиховим кућама.

669
0
SHARE

Мештанима пријепољских села Џурово и Избичањ радне акције које сами организују једини су начин да имају чист и раскрчен пут како би могли да дођу до својих кућа. Њих двадесетак протеклих неколико дана раскрчује деоницу пута дужине од око 500 метара до железничког стајалишта у Џурову.

Није мештанима Џурова и Избичња тешко да узму алат у руке и да приону на посао. Али, тешко им је, како кажу, због чињенице што надлежни у општини уопште нису заинтересовани да им помогну, већ их константно игноришу.

Нико овде не долази за паре, нас је невоља нагнала. Ми смо се организовали, хвала онима који су мене подржали као члана Савета месне заједнице. Ми то радимо да дођемо до пута, да дођемо до наших имања и кад нам неко дође у помоћ, да може да дође нормалним путем – каже члан Савета месне заједнице Џурово Витомир Пузовић.

Ово је једини пут који води до њихових кућа.

Не постоји ни аутобус, не постоји ништа… једино приватна кола и такси. Ми немамо толико пара да плаћамо 500-600 динара такси – каже Видосав Нинчић.

Све ово га подсећа на некадашње радне акције, али су околности под којима се одвијају потпуно другачије.

Било је то некад добро кад је било радних акција, сви смо радили. Међутим, данас  тај допринос ја не знам где и коме иде – додаје Видосав.

Надлежнима се за помоћ обраћају и писаним и усменим путем.

Они сви причају биће, био тендер – поништен тендер, биће за 10-15 дана. Али, резултата нема – каже Витомир.

О нереаговоању надлежних, Миленко Новаковић додаје:

Ми смо вољни да радимо, али средства иду на другу страну.

Њихови захтеви су врло прецизни и јасни.

Ми тражимо одавде два километра до цркве да нам се санира пут. Колико год имају пара да нам ту помогну, да се ураде одводни канали за воду, пропусти и насипања – каже Витомир.

До сада су мештани Избичња и Џурова сами санирали око 6 километара пута од Љупче. Морају, то им је једини начин да стигну до Пријепоља, јер одавно ни возови не стају на станици у Џурову. Више од 40 домаћинстава овог села прпуштено је само себи, али ипак верују да ће и њихови захтеви упућени надлежнима једном доћи на ред.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY