Мештанима Велике Жупе поплављене куће и имања

Неодговорно одлагање смећа у потоке вратило се кроз поплављене куће, вртове, имања и путеве у Великој Жупи.

843
0
SHARE

Појединим мештанима насеља Виницка и Ковачевац у Великој Жупи синоћ су поплављене куће и имања. Као главни узрок поплаве испоставило се изливање потока чији је ток нагомилано смећа зауставило на првом пропусту.

Миленка Цвијовић из Виницке санира последице изливања оближњег потока који се услед обилних падавина излио у двориште и подрум и причинио велику штету.

На четири места је вода ишла. Поток се излио, однео ми 30 кокошки, дрва, поплавило све… врт не постоји, а био је добар. Два кауча имали у подруму, шпорет, намирнице, мекиње, брашно, сточну храну … – набраја нам Миленка шта јој је све уништено услед водене бујице.

Према њеним речима, до изливања је дошло јер корито није дубоко ни метар, а предвиђено је да буде око четири метра. Међутим, још један је разлог што се поток излива.

Сви бацају смеће у поток и зачепи се пролаз испод моста. Да је он био проходан, све би ишло нормално. Нико неће то да регулише, а ми смо много пута то тражили – каже Драгана Минић.

Нешто даље низ магистрални пут у насељу Ковачевац сличан проблем, али и узрок. Набујали канал зачепљен такође због смећа поплавио је двориште и врт испред куће Мирсада Стриковић.

40 година молим да овај канал бетонира, да се очисти и нико неће да окрене главе. Они кажу да ће решити, али никад не дођу – додаје Мирсада.

Да је највећи проблем плављења неочишћен канал, сматра и њен комшија Душан Дробњак.

Откад секција за путеве не одржава овај канал, појавио се проблем – каже Душан.

До куће Мита Кујовића не може се без чизама. Након повлачења воде, остало је дубоко блато.

Треба прочистити овај канал до Лима и више не би било проблема – закључује Мито Кујовић.

Чекају мештани Велике Жупе да их неко посети, понуди помоћ, обећа да до сличних проблема неће долазити, али се и прибојавају да ће као и до сад, бити игнорисани.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY