SHARE

Милош Милошевић је прва знања стекао у Основној школи Владимир Перић Валтер, где је посебно заволео математику и природне науке, па је логичан след образовног пута водио до природно-математичког смера Пријепољске гимназије.

Првенствено јер сам намеравао да упишем факултет, а Пријепољска гимназија пружа заиста добру основу за даље образовање, јер из Пријепољске гимназије може практично сваки факултет да се упише. Природно-математички смер јер су ми одувек боље ишле природне науке – математика и физика, него предмети из области друштвених наука. И у гимназији су ми предмети као што су математика, физика, хемија и информатика одлично ишли и учествовао сам на такмичењима из тих предмета, али и на такмичењима из енглеског – каже Милош Милошевић, ђак генерације Пријепољске гимназије.

Престижно звање ђака генерације додатно га мотивише да оствари што боље разултате на пријемном испиту и током студија.

Титула ђака генерације биће добар подстрек за даље школовање на факултету, јер само признање да се рад и труд исплатио представља добру основу за наставак тог рада кроз факултет. Намеравам да упишем Електротехнички факултет у Београду, пре свега јер ме интересује електроника и информатика – каже Милош.

Иако је доста радио у средњој школи, каже да овај успех не би могао постићи без подршке родитеља и професора.

Милош Милошевић ће 29. јуна, заједно са ученицама генерације друге две средње школе из Пријепоља, бити гост на традиционалном свечаном пријему на Белом двору Карађорђевића, где ће им бити уручене похвалнице и пригодни поклони као признање за остварене резултате у средњошколском образовању.

Видео:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY