Млади помогли у реконструкцији школског терена у Великој Жупи

Млади помогли у реконструкцији школског терена у Великој Жупи

Турниром у малом фудбалу данас је отворен реконструисани спортски терен Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи. Свој допринос санацији терена, дао је и бивши ученик ове школе Лазар Шпица.

318
0
SHARE

Захваљујући пројекту неформалног удружења грађана „Покренимо младе Пријепоља“ у Основну школу „Душан Томашевић Ћирко“ уложена су средства обезбеђена кроз омладинско волонтерски пројекат. Иницијатори акције су Лазар Шпица, бивши ученик ове школе и још 15-ак младих из Пријепоља.

Наш омладински волонтерски пројекат подржало је Удружење „Интерактив“ из Крагујевца. Пројектом је одобрено 54.000 динара, који су уложени у завршне радове спортског терена, који укључује замену кошаркашких табли, маркирали смо терен и донирали лопте. Циљ пројекта је да се активирају млади, што смо и успели. Велику подршку смо имали и од директорице школе, а поручио бих свим младима да се укључе у омладинско волонтерско пројекте – каже Лазар Шпица из Удружења „Покренимо младе Пријепоља“.

Турниром у малом фудбалу ученика, школски терен је свечано отворен.

Свака подршка или гест од бивших ученика школе значајна је не само због материјалне већ и емотивне димензије која се у овој школи негује са бившим ученицима.

Када смо финализирали пројекат реконструкције школског дворишта, јавио се Лазар са пројектом који се уклопио у нашу концепцију. Ово је посебна част да се ученици школе враћају у њу, и то свако на свој начин. Захвални смо, и колектив и ђаци, Лазару који се на овај начин одужио својој школи – каже директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић и додаје да има још најава од бивших ђака који планирају да ураде нешто слично.

Захваљујући Зифу Кајевићу бившем ученику школе, сада успешном привреднику у Турској, Турска развојна агенција Тика је за пет година у Oсновну школу у Великој Жупи уложила око пола милиона евра  и претворила је у савремену образовну установу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY