На Бадњи дан освештани и ложени бадњаци у свим црквама и храмовима Епархије милешевске (ВИДЕО)

На Бадњи дан су ложени бадњаци у свим црквама и храмовима Епархије милешевске. Најмасовнија освештања и ложења бадњака и ове године одржала су се у порти Саборног храма Светог Василија Острошког и у порти манастира Милешеве.

727
0
SHARE

И ове године на Бадње вече у порти Саборног храма Светог Василија Острошког у центру Пријепоља окупио се велики број верника. Вечерњу је, у градској цркви, служио епископ милешевски г. Атанасије са свештенством Епархије милешевске.

Након Вечерње освештани су и наложени Бадњаци, а домаћини овогодишњег ложења бадњака биле су породице Давидовић и Веруовић.

Владика Атанасије је рекао да нас је Господ сабрао око своје љубави којом је он дошао да загреје овај хладни свет. Као што смо окупљени око огња, који нас греје, тако се окупљамо око Господа нашег који нас воли. Он сад долази да поправи своју творевину и да је исцели, зато се рађа, да је оздрави, да покаже да треба другачије да се живи. Уместо себичности, он је дао љубав као принцип живота. До љубави се долази кроз измирење, а до измирења се долази кроз праштање, рекао је епископ.

У име породица Веруовић и Давидовић одржао је здравицу и окупљенима се захвалио Ђорђе Веруовић а након тога су наступили чланови Црквеног хора „Свети краљ Владислав“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY