На сајму запошљавања у Пријепољу 25 послодаваца понудило 140 радних места

Национална служба за запошљавање – филијала Пријепоље организовала је Сајам запошљавања, где су незапослени имали могућност да остваре директан контакт са представницима фирми и предају своје биографије, у циљу радног ангажовања. Послове на сајму ове године понудилао је 25 послодавца, а одазвао се велики број углавном младих незапослених особа.

1101
0
SHARE

На евидецији Националне службе за запошљавање у Пријепољу је тренутно 4 781 незапослена особа, а овом приликом понуђено је 140 радних места.

Присутнима су се обратили директорка Филијале у Пријепољу Националне службе за запошљавање Ана Пејовић и председница Скупштине општине.

Ови сајмови су резултат добре сарадње коју имамо са послодавцима и локалном самоуправом. То је само једна од више мера активне политике запошљавања, чија је сврха један директан контакт на тржишту рада између понуде и тражње – истакла је Ана Пејовић, директорка Филијале НСЗ у Пријепољу.

Председница скупштине општине Пријепоље Стана Марковић је рекла да је општина издвојила за активне мере запошљавања у овој години 10 милиона динара, колико очекује да ће издвојити и НСЗ. 

Поред традиционално велике потражње за текстилним радницима, на овогодишњем сајму шансу за запослењем имају и високообразовани.

Ми смо овде исказали потребу за менаџерима, за грађевинским инжењерима и техничарима, столарима и трговцима – каже Улвија Мушовић, власник фирме „Мушовић д.о.о.“

Суанита Челебић из „Трендтекс“-а каже да је овој фирми осим шивача и кројача потребни и прелци и ткачи.

Дајемо прилику и шансу младим људима да на овај начин дођу лакше до запослења. Вама је познато да је наша фирма трговински орјентисана, међутим сада желимо да ставимо акценат на пољопривреду и „Ес аграр“ – истакао је Мухамед Башић, економиста „Ес комерц“-а.

Незапослени су се представили потенцијалним послодавцима и оставили своје радне биографије, па се прави ефекти овог сајма очекују већ наредне недеље. Своје рукотворине настале у оквиру пројекта „Идеја лаб“ на сајму су изложили и ђаци Економско-трговинске и Техничке школе, у сарадњи са Канцеларијом за младе.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY