Надзорном одбору ЕПС-а предложена смена директора огранка „Пријепоље“

Надзорном одбору ЕПС-а предложена смена директора огранка „Пријепоље“

Због пропуста у раду в. д. директора „Електропривреде Србије" Милорад Грчић казнио је двадесет троје запослених. Надзорни одбор ЕПС-а је, између осталих, предложио и смену директора огранка „Пријепоље“.

1178
0
SHARE

Смене одговорних су уследиле након пада Србије на Doing business листи Светске банке и вишекратних прекида у снабдевању електричном енергијом у београдским насељима Котеж и Крњача.

Како се наводи у вести на сајту ЕПС-а, коју потписује Сектор за односе с јавношћу, истрага унутрашње контроле је показала да су поједини запослени одговорни за кршење процедура за издавање дозвола за прикључење на електро мрежу и кашњење у издавању дозвола због чега је Србија, између осталог добила нижу оцену Светске банке. Поједини су умешани и у корупцију и против њих су поднете кривичне пријаве, а део запослених кажњен је због лоших резултата у смањењу губитака и крађе електричне енергије.

На основу резултата истраге Надзорном одбору ЈП ЕПС предложено је да се смени више руководилаца међу којима је и директор огранка „Пријепоље“ Борко Голубовић.

„У ЕПС-у неће бити заштићених и сви одговорни за пропусте биће кажњени. ЕПС ће наставити да унапређењем пословања и инвестицијама у развој инфраструктуре доприноси јачању економије Србије и бољем стандарду свих грађана“ – рекао је Грчић.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY