Наставак акције бесплатних превентивних прегледа у недељу у пријепољској болници

Наставак акције бесплатних превентивних прегледа у недељу у пријепољској болници

У пријепољској општој болници и Дому здравља, након летње паузе , у недељу, 22. септембра, наставља се акција бесплатних превентивних прегледа. Прегледи ће се обављати од 8 до 16 часова, а овога пута грађани и грађанке Пријепоља имаће прилику да ураде ЕКГ и мерење крвног притиска,  да преконтролишу ниво шећера у крви, провере опште тумор маркере, према потреби ултзразвук абдомена и ОРЛ преглед, саопштено је из пријепољске опште болнице и Дома здравља

Мерење притиска и ЕКГ радиће се у Служби за општу медицину Дома здравља, ултразвук абдомена у кабинету за ултразвук ОБ Пријепоље, ОРЛ преглед у ординацији за ухо, грло и нос , док  ће се узорци за мерење шећера у крви и опште тумор маркере давати у лабораторији Опште болнице.

Како би лабораторијске анализе биле што прецизније из пријепољске болнице подсећају заинтересоване грађане да 12 часова пре вађења крви не конзумирају храну и пиће, док је за преглед абдомена неопходно да пацијенти испоштују следећу процедуру: да два – три дана пре прегледа и на сам дан прегледа попију по једну таблету из групе пробиотика, да не узимају храну која надима, а на дан прегледа треба да дођу празног стомака.

Подели на мрежама

Повезани чланци