Назире ли се крај проблема произвођача малине – На састанку у Београду...

Назире ли се крај проблема произвођача малине – На састанку у Београду договорена помоћ државе у разговорима са хладњачарима

Представници произвођача малине из Пријепоља, Прибоја и Ужица разговарали су данас у Београду са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем и договорили се да се наредне недеље у Привредној комори Ужице одржи састанак са хладњачарима, уз посредство државе.

1058
0
SHARE

Четвородневна блокада магистралног пута у Пријепољу, пољопривредних произвођача из Златиборског округа, окончана је у уторак вече, 5. јуна када су малинари решили да се привремено склоне са улице и оду на разговоре у Београд.

Како нам је у телефонском разговору одмах након састанка јавио члан управног одбора ПУ „Лимска долина“ Љубиша Пурић са министром Недимовићем је разговарано о решавању проблема дневних откупних цена малине, договорен је састанак са хладњачарима у Привредној комори Ужице наредне седмице, као и посета представника две стране фирме заинтересоване за улагање у прерађивачке капацитете у Пријепољу и Прибоју. Наредних дана требало би да се крене са активностима на отварању пољопривредног одељења у средњој стручној школи у Пријепољу, а било је речи и о помоћи пољопривредним удружењима у Пријепољу, Прибоју и Ужицу.

Емисију посвећену тренутним проблемима у малинарству и уопште стању у пољопривреди, можете погледати на ТВ Форум у петак, 8. јуна након Вести у 17 сати.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY