Небојша Жунић: Мицановић није оправдао прошлогодишња средства. Одбојкашицама није дозвољено присуство конференцији (ВИДЕО)

Поводом штрајка Адиса Мицановића, конференцију за медије су одржали члан Општинског већа Небојша Жунић и председник Спортског савеза Милован Милићевић.

2044
0
SHARE

Небојша Жунић је поново апеловао на Адиса Мицановића да прекине штрајк глађу и рекао да уколико мисли да су му права угрожена треба да се обрату суду, поготово што на овај начин нарушава своје здравље али и углед Спортског савеза.

Као главни разлог зашто је „Бамби Волеју“ додељено само 50 хиљада динара, што је разлог Мицановићевог штрајка, наведено је неоправдавање утрошених средстава од прошле године, када је клубу, према Жунићевим речима, додељено око милион динара. Од тога, већи део је био предвиђен за такмичења, а око 250 хиљада за медијску промоцију.

Жунић истиче да је битно то што трошење ових 250 хиљада динара није оправдано, а ни средства нису враћена у општински буџет. Због овога је Мицановићу посалана и опомена пред тужбу.

Одлука комисије да се Мицановићу додели 50 хиљада динара је била добра воља комисије, а у ствари је требао да добије двогодишњу суспензију на додељивање средстава. Ова, минимална средства, су „блажа варијанта“, каже Жунић.

Речено је и како је добра воља локалне самоуправе показана када је „Бамби Волеју“ одобрено ванредних 150 хиљада динара за учешће на финалном турниру у априлу. Тада је, према речима Жунића, Мицановића славио и председника општине и општинску власт.

Ово је поменуо и председник Спортског савеза Милован Милићевић, који је изнео бројне примедбе на рачун Мицановићевог тренерског рада.

Мицановић одговара да су тврдње да није оправдао утрошена средстава за прошлу годину, што је разлог за добијање само 50 хиљада у овој, нетачне.

На конференцији је изнето и да ће подаци о расподели средстава за спорт за 2018. годину и раду Комисије ускоро бити доступни јавности а речено је да то није учињено због овог случаја. Ни ова конференција није завршена без инцидената. Одбојкашице „Бамби Волеја“, које су желеле да присуствују нису пуштене да уђу на почетак, а обезбеђење је спречило и улазак Елдара Лисице, при самом крају конференције. Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY