Неира Хаџалић освојила прво место на Републичком такмичењу из књижевности (ВИДЕО)

Неира Хаџалић освојила прво место на Републичком такмичењу из књижевности (ВИДЕО)

Да се упорност и вредан рад на крају исплате показала је Неира Хаџалић, која је из године у годину бележила све боље резултате на такмичењима из књижевности, да би ове године, са максималних 20 бодова, освојила прво место на Републичком такмичењу из књижевности.

Тренутно, Неира планира да студира медицину и то је разлог зашто на списку победника Књижевне олимпијаде за ученике средњих школа поред њеног имена стоји Ужице јер је ова млада Пријепољка, након две године у Пријепољској гимназији, школовање наставила у ужичкој Средњој медицинској школи.

Поред књижевности, Неира је имала и друга интересовања. Учествовала је на бројним рецитаторским такмичењима, а 2016. године, као ученица осмог разреда, била је прва у региону и седма у Србији. Велика љубав су јој глума и позориште. Глумила је у дечијим представама и једне сезоне у представи Вечерње сцене али јој тренутне обавезе то више не дозвољавају. Каже да је радује што је млађа сестра наставила њеним стопама. Сестра Нађа ове године наступа у представи „Тарзан“ дечије сцене Аматерског позоришта Дома културе, у режији Аммара Мешића. Неиру смо последњи пут гледали прошле године, у представи „Шта је собар видео“, Вечерње сцене пријепољског позоришта, такође у режији Мешића.
Жели да буде лекар и посвети се медицини али каже да неће одустати од аматерског бављења глумом, кад буде имала времена, а и књижевност ће увек бити њен избор.

Подели на мрежама

Повезани чланци