Нема речи о гашењу клуба, поручују из ФК “Полимље“, пред ванредну скупштину (ВИДЕО)

Ванредна седница скупштине Фудбалског клуба „Полимље“ одржаће се у петак. На дневном реду је избор новог руководства клуба, које ће се суочити са великим изазовима, пре свега финансијске природе.

548
0
SHARE

Доскорашњи председник „Полимља“ Миливоје Матовић поднео је неопозиву оставку крајем децембра, па је Управни одбор клуба заседао почетком јанура, и за петак, 25. јануар, заказао ванредну скупштину, на којој ће неки од чланова бити изабран за новог председника. Скупштина броји двадесет једног члана. Рачун клуба је у блокади, али је износ знатно мањи, него што се прича, каже секретар ФК „Полимље“ Бојан Свичевић, који наводи да је рачун тренутно у блокади за 29.500 динара.

Свичевић каже да овај износ дуговања није коначан јер клуб оптерећују тужбе бивших играча и тренера, које сежу још из 2009. и 2010. године. Оне су, због дужине трајања процеса, адвокатских и судских трошкова и камата, вишеструко премашиле почетна потраживања. Ту су и трошкови одштетног захтева играча „Радничког“, који је 2014. године погођен каменом у главу на утакмици у Пријепољу, као и дугови из прошле сезоне, када се, са „Дрином“ из Љубовије, до пред сам крај првенства водила борба за пласман у Српску лигу.

Тада је, због амбиција, у клубу играло више играча са стране, који су били приоритет приликом исплате хранарина. Зато се данас дугује играчима из Пријепоља и помоћном особљу, каже секретар. Упркос свим тешкоћама нема ни речи о гашењу клуба, каже Свичевић.

„Одговорно тврдим да, од свих 21 члана сутрашње скупштине, никоме није пало на памет да сутра разматрамо ту могућност. Имамо клуб у окружењу, који нећу именовати, који је у вишемилионској блокади, па нико из тог места није пустио ову причу, нити размишља о гашењу клуба“, каже Свичевић. „Уз дужно поштовање, према свим спортским клубовима, ипак, Пријепоље се познаје по Полимљу, када је спорт у питању“, додаје.

Свичевић истиче да „Полимље“, од оснивања па до данас, има велику подршку локалне самоуправе и да су уверени како ће тако и остати. Рекао је да ће на Скупштини сви чланови бити детаљно упознати са комплетном ситуацијом у клубу, пре свега финансијском.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY