Никола Драгутиновић ученик генерације ОШ „Бошко Буха“ у Ивању

Никола Драгутиновић ученик генерације ОШ „Бошко Буха“ у Ивању

Природне науке, бројеви, вештине за које су потребне логика и практично закључивање од малена су привлачиле Николу Драгутиновића, који је ове године из математике, шаха и физике стигао до окружног и републичког нивоа такмичења.

Спремао сам се од децембра па до априла, до кад су и трајала такмичења, уз помоћ породице, пријатеља и наравно наставника. Када се спремам за такмичења из математике и физике буде ми мало тешко да ускладим са школом, да постигнем и једно и друго, али се потрудим да све буде добро – каже Никола Драгутиновић.

Дипломе, похвале и признања са разних такмичења које красе зид школе говоре о Николином марљивом раду и залагању. Титулу најбољег у генерацији коју школа у Ивању ове године испраћа, коментарише скромно.

Па не знам, у суштини учим за себе, али прија ово признање – признаје Никола.

О његовим успесима и резултатима, које он сам, не воли много да истиче, говоре више наставници и директор школе.

То му је једна добра одскочна даска, пошто је талентован за природне науке и мислим да ће он веома успети и у Гимназији и да ћемо добити једног доброг електро инжењера, тако га ја видим у будућности. На овом такмичењу је учествовало 545 ђака из целе Србије, па замислите колика је конкуренција и требало је доста и рада и одрицања. Ваљало би и да општина има мало слуха, ако желе да и у будуће има што више деце која хоће и могу да раде, требало би да награде и ученике и наставнике –истиче професор физике, Жељко Филиповић.  

Директор ОШ „Бошко Буха“ Славиша Јањушевић каже да на Николу могу да буду поносни, не само његови родитељи већ школа и место.

Никола је током школовања имао велики број награда из математике, физике, шаха. То су неки предмети које он стварно воли и ради. Ми смо у суштини задовољни својим ученицима и својим наставницима који раде и труде се да ова школа одржи добар имиџ у Пријепољу и даље – додаје Јањушевић.  

Никола планира да упише математички смер Пријепољске гимназије и надамо се да ћемо бележити његове успехе и у средњој школи.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци