Нови контејнери ЈКП „Лим“ на улицама за пет дана

Нови контејнери ЈКП „Лим“ на улицама за пет дана

Замена дотрајалих контејнера новим, које је набавило ЈКП „Лим“, требало би да почне за четири пет дана. Пријепољско комунално предузеће својим средствима набавило је 140 контејнера, а у плану је и куповина два камиона смећара.

563
0
SHARE

Друга испорука контејнера од фирме „Новаковић 3М“ из Инђије, којој је у процесу јавне набавке додељен посао вредан 4 400.000,00 динара без ПДВ-а, стигла је данас. Контејнери се смештају у магацин ЈКП „Лим“ одакле ће за неколико дана бити распорођени по градским улицама и приградским насељима.

Расписали смо јавну набавку за 140 контејнера запремине 1,1 кубни метар и још три отворена контејнера величине 5 метара кубних из разлога што су контејнери које имамо толико дотрајали да смо једва успевали да радимо свој посао. Заменићемо их тамо где су највише оштећени и дотрајали, а поставићемо их у насељу Гробнице у Бродареву – каже руководилац РЈ Комунални објекти Џевад Бегановић уз објашњење да је ово насеље близу Бродарева и да ће се тако решити проблем одлагања отпада у самом насељу.

Контејнери су до сада углавном набављани кроз разне донације Европске уније, програма Прогрес, Владе Републике Србије…Набавка контејнера није у надлежности ЈКП „Лим“, већ су, по општинској одлуци, корисници сами дужни да обезбеде судове за одлагање комуналног отпада, али и да их користе на одговарајући начин.

Апел који понављамо стално јесте да контејнере користе наменски. Они су направљени да издрже неких 200-250 килограма комуналног отпада, међутим људи стављају камење, пањеве, а посебан проблем је паљење. Једно паљење и контејнер је уништен – објашњава Бегановић.

У плану је и улагање у возни парк.

Управо смо у фази набавке два камиона смећара, вршимо припреме и надам се да ћемо их набавити у скорије време, наравно од својих средстава опет – истиче Бегановић.

ЈКП „Лим“ располаже са  800 контејнера, а услугу одношења  комуналног отпада  пружа за око осам хиљада стамбених и пословних објеката на територији општине Пријепоље.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY