Нови в.д. директора Дома културе Вељко Кијановић: Трудићу се да унапредим рад ове установе

Нови вршилац дужности директора Дома културе Вељко Кијановић, иако без искуства у области културе, жели да унапреди рад ове установе. Струковни инжењер заштите на раду, без запослења, функцију вршиоца дужности директора прихватио је уз обавезу да ће сви програми бити реализовани како је и планирано.

1296
0
SHARE

Пуно је изазова и пуно преузетих обавеза пред новим вршиоцем дужности Дома културе. Ако је судећи по томе како је све почело, утисци новог директора су добри.

Задовољан сам досадашњом сарадњом са запосленима у Дому културе и очекујем да ћемо и у будућности наставити на обострано задовољство. Имали смо већ низ догађаја у оквиру „Културног лета“ где су се сви ангажовали максимално да испуне своје радне задатке – каже в.д. директора Дома културе у Пријепољу Вељко Кијановић.

Пре доласка на место вршиоца дужности директора, Кијановић је обављао послове менаџера продаје, организатора услужно комерцијалног пословања, саветника за купце на терену, службеника обезбеђења и транспорта новца, привремене и повремене послове у Јавном комуналном предузећу Лим, а од 2008. до 2010. године био је царински службеник.

Ја сам завршио специјалистичке струковне студије и стекао високо образовање и стручно звање специјалиста стурковни инжењер заштите на раду. Искрено, до сада нисам имао искуства у овој области, тако да ћу се потрудити у будућем периоду у сарадњи са осталим запосленима да унапредим рад Дома културе – обећава Кијановић.

Организација и вођење великих догађаја је оно што новог вршиоца дужности директора чека у будућности.

Већ крајем августа организујемо Уметничку колонију Милешева, једну од најстаријих и најугледнијих ликовних манифестација у Србији. Ове године је предвиђено да буде присутно од 10 до 13 учесника из Србије и земаља окружења, а очекујемо и потврду доласка уметника из Русије и Кине.

Бројни су садржаји планирани до краја године у оквиру музичког програма.

За септембар је планиран програм Вече фолклора, када ћемо угостити Фолклорни ансамбл из Грчке, а поред њих учествоваће и ансамбли из Нове Вароши, Новог Пазара и Пљеваља. У октобру је предвиђен концерт класичне музике, а за новембар или децембар предвиђен је рок концерт – највљује Кијановић.

Љубитељи позоришта и филма имаће прилику да посете неколико програма.

У плану су наступи три аматерска позоришта: Петровац на Млави, Беочин и позоришта из Хрватске и неколоко гостовања наше Вечерње сцене и Дечјег ансамбла. Поред тога, планирано је и гостовање једне професионалне представе. До краја године, предвиђено је и приказивање два филма месечно.

Ту су и програми на босанком језику.

У наредном периоду планирана је манифестација „Севдах уз ружу“, као и реализација мултимедијалног програма посвећеног музичком стваралаштву хармоникаша Османа Хаџифејзовића.

Кијановић истиче олакшавајућу околност да се Дом културе налази у доброј финансијској ситуацији, нема дуговања, а новац се троши према редовном годишњем плану и програму.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY