Новинарка „Полимља“ избачена са конференције директора ТОП-а. Лист „Полимље“ изражава најенергичнији протест

Новинарка „Полимља“ избачена са конференције директора ТОП-а. Лист „Полимље“ изражава најенергичнији протест

Конференција за медије Туристичке организације Пријепоља на тему „Отимачина комбија Туристичке организације и казна суда као и не реаговање општинског тужилаштва по питању крађе“ коју је сазвао директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић, почела је на неочекиван и недопустив начин, који најбоље сведочи у каквом се положају данас налазе медији и запослени у медијима, на шта константно указују новинарска удружења. Питање новинарке "Полимља" Мемнуне Цмиљановић, о вези између тужилаштва и казни изречених Туристичкој организацији и директору, Свичевић је окарактерисао као провокацију и новинарку је удаљио са конференције.

1173
0
SHARE

Поводом удаљавања новинарке Мемнуне Цмиљановић са конференције за медије у Туристичкој организацији, саопштењем се огласило Информативно предузеће „Полимље“.

У саопштењу се каже како је новинарки Листа „Полимље“ Мемнуни Цмиљановић ускраћено присуство на Конференцији за медије коју је сазвао директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић.

Лист „Полимље“ изражава најенергичнији протест због тог акта директора Туристичке организације и са жаљењем констатује да је то први случај у новијој историји овог медија који излази преко 86 година.

На конференцијама за медије постоје и непријатна питања на која новинари имају право по Уставу и бројним законима па и Закону о јавном информисању, а шта је непријатно или провокативно у питању које је наша новинарка поставила а које је гласило „Какве везе има Тужилаштво са извршним судским решењем“ то, вероватно, зна једино директор ТО.

Верујемо да зна и да се са јавношћу не комуницира тако што се новинари избацују са конференција, желимо верујемо и да је ово што се десило тренутак његове слабости, а уверени смо да ће демократска јавност знати да се дистанцира од овог чина и да се избори да ово остане усамљени пример у политичкој стварности Пријепоља – наводи се у саопштењу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY