Новинару ТВ Форум Владимиру Малешићу трећа награда на 24. ИНТЕРФЕР-у

Новинару ТВ Форум Владимиру Малешићу трећа награда на 24. ИНТЕРФЕР-у

За репортажу „ Еколошка бомба“ о пожару на депонији Стањевине, новинар ТВ Форум, Владимир Малешић освојио је трећу награду у категорији друштвено одговорна репортажа. Интернационални фестивал репортаже и медија – ИНТЕРФЕР 2019. окупио је по 24. пут ауторе и и најбоље репортере, добитнике и добитнице награда, досадашње победнике и бројне пријатеље Фестивала.

SHARE

Репортажа „Еколошка бомба“ указује на велику друштвену опасност. Недељу дана је горела депонија Стањевине на улазу у Пријепоље. Грађани се гуше у диму и смраду,  а стручњаци кажу да је опасност по здравље велика и траже хитну акцију. Ово је прави пример како једна репортажа може бити друштвено одговорна и пробудити савест свих да крену у решавање проблема, стоји у образложењу Дирекције фестивала.

У оквиру пет такмичарских категорија – телевизијска, новинска, радио, фото и друштвено одговорна репортажа, опште вредности као што су оригиналност, новинарска храброст и друштвени утицај, водиље су и критеријум одабира најбољих радова, који су и ове године награђени вредним признањима и највишом наградом – статуом Златна НИKА.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY