Обележавање Дана општине у оквиру пројекта „Пријепољско културно лето“

Обележавање Дана општине у оквиру пројекта „Пријепољско културно лето“

Пројекат „Пријепољско културно лето“ Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије подржало је са четири милиона динара. Низом манифестација, у организацији Дома културе, Туристичке организације и Општине Пријепоље, биће обележен 7. јул, Дан општине Пријепоље.

386
0
SHARE

Општина Пријепоље је једна од 22 локалне самоуправе у Србији, којој су одобрена средства, у износу од четири милиона динара, из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе, за организацију културних, спортских и туристичких манифестација.

Манифестације које су се одржавале током летњих месеци, одступиле су од својих уобичајених датума и спојиле су се око Дана општине. Реч је о Смотри народног стваралаштва Мостови Балкана, манифестацијама Туристичке организације Ђаконије са тромеђе, Фестивалу заната, а планирана је и прослава прослава поводом обележавања 40 година Дома културе у Пријепољу и свечана академија поводом Дана општине. Програм траје од 3. до 7. јула, а између осталог у програм смо уврстили и два концерта, један етно карактера, други за урбану, млађу публику, поп рок концерт – каже уредница музичке и образовне делатности у Дому културе Адмира Мостарац.

Први пут ове године прослава Дана општине Пријепоље трајаће пет дана и биће обележена низом манифестација.

Осим манифестација за које смо добили подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, у оквиру обележавања Дана општине, укључићемо и друге јавне установе и институције. Циљ нам је да обезбедимо богат културно – уметнички програм за све наше суграђане, који живе овде, оне који не живе овде, као и за све госте – каже Адмира.

Средства за пројекат „Пријепољско културно лето“ обезбеђена су у оквиру расподеле средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе. Укупно 490 милиона динара за реализацију 77 пројеката додељено је за 63 града и општине. Поред Пријепоља подржана је и општина Прибој са 2,9 милиона динара за организацију међународног лимског биатлона.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY