ОШ „Бошко Буха“ Ивање – почетак решавања дугогодишњих проблема

ОШ „Бошко Буха“ Ивање – почетак решавања дугогодишњих проблема

Школу у Ивању похађа око 280 ђака и овај број је уз већа или мања одступања , као и број одељења већ неколико година константан, иако  је тренд смањења броја деце последњих година присутан у свим школама.

У вишим разредима имамо по једно одељење, следеће године ћемо имати два одељења петака и два одељења четвртака и по једно првог и другог разреда. Ове године смо имали 19 првака и тај број негде стагнира. Три, четири ученика су нам се прошле године одселила у иностранство јер породице одлазе тамо да раде. У издвојеним одељењима се мало смањује број ученика. Сопотница остаје са једним учеником, у Лучицама је око 10 ученика, у Дивцима седам, осам, али још увек је тај број прихватљив – каже директор ОШ „Бошко Буха“ у Ивању Славиша Јањушевић.  

У минулој школској години много напора и финасијских средстава је уложено у израду пројеката новог система грејања и фискултурне сале. Надају се да ће са реализацијом пројеката кренути већ у следећој школској години, чиме би решили дугогодишње проблеме ове школе.

Тренутно су нам грејање и котлови у веома лошем стању. Пројекат је при крају и ту спада рестаурација котларнице и комплетна топлотна изолација, само остају зидови и о томе смо причали са архитектама и надамо се да ће до краја месеца пројекат бити ваљан и да ћемо моћи да расписујемо тендер. Канцеларија за јавна улагања је одобрила пројекат за изградњу фискултурне сале. Имамо проблем са одржавањем наставе физичког васпитања која се одвија у учионици, у ходнику или на игралишту где деца не могу кад је киша и снег. Добили смо и дозволу за салу, али имамо проблем јер нам Канцеларија већ неколико пута враћа пројекат на дораду, надамо се да ћемо и то ускоро решити. Деца у Ивању, не само наши ученици већ и омладина заслужују да имају салу – објашњава Јањушевић.

Наредни корак у побољшању услова и освремењивању школе је опремање свих учионица као и издвојених одељења електронским таблама. Према речима директора, школа већ има пет оваквих табли које наставници успешно користе и настојаће да све учионице и издвојена одељења опреме овим таблама и и уведу интернет, како деца не би изостајала иза ученика матичне школе, а ни ова школа од других у Пријепољу и шире.

Летњи распуст у школи ће искористити за неопходне поправке и замене дотрајалог инвентара како би спремно дочекали септембар.

Подели на мрежама

Повезани чланци