SHARE

Уградњу два лифта, који ће повезати интерно и хируршко одељење са приземљем  и којим ће бити решен вишедеценијски проблем небезбедног транспорта пацијената, у целости финансира брачни пар Горан и Драгана Вараклић. Вредност инвестиције је око 80.000 евра. Обилазећи радове, који су почели 22. априла , директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић захвалио се донаторима, који су већ раније улагали у пријепољску болницу и истакао значај ове инвестиције.

Знамо да компанија „МДГ“ не помаже први пут болницу у Пријепољу. Информациони систем је уведен захваљујући управо њима. И сада, уградњом ова два лифта не само болница, већ пацијенти из Пријепоља али и шире добиће један комфор, који ће пуно значити и пацијентима и особљу болнице – ракао је директор Здравственог центра Ужице др Милош Дробњак који је искористио присуство представника компаније „МДГ“ да се још једном захвали на овој изузетно вредној донацији.

За извођача радова изабрана је пријепољска фирма „Бетон“ власника Родољуба Вукојевића који је овом приликом упознао присутне са планом уградње лифтова и са могућим проблемима.

Радове смо почели како је и планирано. Очекивали смо проблеме у смислу подземних инсталација, а у то смо се већ јуче поподне, а и данас уверили али ћемо све то решавати у ходу тако да ћемо испоштовати овај рок од 45 дана за завршетак радова – рекао је власник  фирме „Бетон“ Родољуб Вукојевић и додао да ће његова фирма изводити само грађевинско – занатске радове, а саме машинске радове изводи фирма из Београда која ће монтирати лифтове.

Ако радови буду ишли према предвиђеној динамици онда би два лифта првим пацијентима требало да буду на располагању већ почетком јуна.

Опширније у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY