SHARE

Право да локалној самоуправи поднесу захтев за регрес, односно повраћај средстава за репродуктивни материјал за осемењавање крава и јуница имају сви пољопривредници, власници домаћих животиња који у Управи за трезор имају регистровану крупну стоку. Конкурс је повезан са прошлогодишњим јавним позивом.

Од 1. новембра 2018. године до 30. октобра 2019. сви они који су осеменили своја грла имају право на повраћај средстава. Општина Пријепоље је за ову намену издвојила 2,5 милиона динара. Висина по једном осемењеном грлу је 2 хиљаде динара – каже руководилац Службе за пољопривреду ОУ Пријепоље Ифет Хамзић и додаје да су ове године износи изједначени за уматичена и неуматичена грла.

За остваривање права на регрес одгајивачи морају доставити одговарајућу документацију.

Оно што је неопходно за подношење захтева је образац који се може узети у Служби за пољопривреду, затим извод из регистра пољопривредних газдинстава где имају уписани сви подаци са текућим рачуном, образац број 4, копија личне карте и оригинал рачун о плаћеном осемењавању – истакао је Хамзић.

Захтеви се могу поднети на пријавници Општинске управе најкасније до 5. новембра, а сви неопходни обрасци и захтев могу се преузети у Служби за пољопривреду.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY